Airco Service

Plan een afspraak

Onze airco service

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is. Sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect. Een airco verliest per jaar gemiddeld 8% koudemiddel, omdat dit koudemiddel een kookpunt heeft bij -26°C verdampt het direct. Wanneer een airco systeem te weinig koudemiddel heeft om voldoende druk op te bouwen schakelt het zichzelf uit om te voorkomen dat de pomp droog komt te lopen.
Met de nieuwste variabele aircopompen is dit niet meer mogelijk, deze draait namelijk altijd en zal bij een te lage systeemdruk beschadigen. Wij adviseren minimaal eens per twee jaar een airco check uit te laten voeren.

Airco servicebeurt R1234YF
R1234YF is het nieuwe koudemiddel dat gebruikt wordt in de automobielindustrie. Het oude airco koudemiddel, R134a mag vanaf januari 2017 niet meer gebruikt worden in een nieuwe auto.

Autobedrijf Jonk en Sier in Volendam heeft sinds kort de beschikking over een nieuw hypermodern R1234YF aircostation, waardoor wij nu ook in staat zijn om de aircoservice voor de nieuwste auto’s uit te voeren.

Plan een afspraak

Waar we op controleren

Alles op een rijtje

  • Systeemvulling/vacuümtest/bijvullen
  • Olie vervangen
  • Controle op lekkage/beschadigingen

Over Autobedrijf Jonk & Sier

Bij Autobedrijf Jonk & Sier staan betrouwbaar en het simpelweg leveren van perfecte service altijd vooraan. Onze ruime capaciteit, vakkennis en jarenlange ervaring zorgen voor een snelle en vakkundige afronding van reparaties en vraagstukken.

Sinds 2016 zijn wij aangesloten bij Bosch Car Service: een keurmerk voor bewezen kwaliteit. Als Bosch Car Service bedrijf mogen wij ook het onderhoud van uw leaseauto doen.

Bent u op zoek naar een specifieke auto, tweedehands of nieuw en binnen een bepaald budget? Autobedrijf Jonk & Sier zoekt graag een auto die bij u past. Bekijk het online aanbod of breng een bezoek aan onze showroom voor persoonlijk advies. Wij staan graag voor u klaar!

Maandag t/m vrijdag: 07.00 - 18.30 uur   |   Zaterdag 07.00 – 14.00 (Werkplaats 07.00 – 12.00)   |   Zondag: Gesloten