Airco Service

Een airconditioning wordt tegenwoordig niet meer beschouwd als luxe. Dit betekent echter niet dat het gebruik van de airco altijd gegarandeerd is. Sterker nog, zonder onderhoud van uw airconditioning zult u binnen de kortste keren geconfronteerd worden met een defect. Een airco verliest per jaar gemiddeld 8% koudemiddel, omdat dit koudemiddel een kookpunt heeft bij -26°C verdampt het direct. Wanneer een airco systeem te weinig koudemiddel heeft om voldoende druk op te bouwen schakelt het zichzelf uit om te voorkomen dat de pomp droog komt te lopen.
Met de nieuwste variabele aircopompen is dit niet meer mogelijk, deze draait namelijk altijd en zal bij een te lage systeemdruk beschadigen. Wij adviseren minimaal eens per twee jaar een airco check uit te laten voeren. Autobedrijf Jonk en Sier controleert uw systeem op de volgende punten:

  • Systeemvulling/vacuümtest/bijvullen
  • Olie vervangen
  • Controle op lekkage/beschadigingen

Airco servicebeurt R1234YF
R1234YF is het nieuwe koudemiddel dat gebruikt wordt in de automobielindustrie. Het oude airco koudemiddel, R134a mag vanaf januari 2017 niet meer gebruikt worden in een nieuwe auto.

Autobedrijf Jonk en Sier in Volendam heeft sinds kort de beschikking over een nieuw hypermodern R1234YF aircostation, waardoor wij nu ook in staat zijn om de aircoservice voor de nieuwste auto’s uit te voeren.